Sport
  • By: Miroslav Krpan
  • Foto: Miroslav Krpan
  • Objavljeno: 26.01.2018 13:15 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2DL2BtN

Proglašenje automobilističke i karting sezone 2017. - 404 priznanja dodjeljuje se u Zagrebu

Na fotografiji: U zagrebačkom Hotelu „The Westin“ završna svečanost Hrvatskog auto i karting saveza za sezonu 2017.

Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2017. bit će proglašeni u Zagrebu  u subotu 27.siječnja s početkom u 18 sati na svečanosti Hrvatskog auto i karting saveza. Dodijelit će se ukupno 404 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u  automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, autoslaloma, kronometar vožnjama, tri kup natjecanja (formula driver, utrke ubrzanja i Business Seat Vip Kup) , te u karting sportu. Posebnu pažnju plijeni 75 posebnih priznanja među kojima treba izdvojiti četiri Zlatne kacige i tri Zlatna volana HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva, te dvije Zlatne plakete za trogodišnji uzastopni ekipni, odnosno timski naslov prvaka.
Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši, te suci protekle sezone, a jednom zaslužnom sportskom djelatniku pripast će Nagrada za životno djelo nacionalnog saveza. Ove će se godine dodijeliti i posebna priznanja „Najfoto“ za najatraktivniju oktansku fotografiju ocjenom javnog elektronskog glasanja i najaktivnijoj medijskoj kući odlukom Povjerenstva za medije.
Tijekom tradicionalne i višesatne večeri hrvatskog automobilizma i kartinga, čiji je domaćin Hrvatski auto i karting savez, dobitnike priznanja i goste zabavljat će zagrebački „Studio Band“. Slijed dodjele priznanja protokolom je ove godine znatno izmijenjen u odnosu na niz proteklih godina što će, pretpostavlja se, dati dinamičniji tijek preuzimanja zasluženih priznanja. Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje samo što nije počeo. Kalendar HAKS-a, iako još uvijek nepotpun zbog usklađenja nekih termina, i za ovu je godinu bogat i sadržajan. Pripreme za otvorenje sezone 2. i 3.ožujka međunarodnim „7.Ina rallyem Kumrovec 2018:“ dobrano su se zahuktale. Domaćin će biti zagrebački Autoklub „Delta Sport“.

Miroslav KRPAN


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA