Vijesti

Rezultati akcija Alkohol i droge i brzina: vozio pijan sa 2,47 promila alkohola

U dane vikenda od 11. do 13. kolovoza 2017. godine, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 638 prometnih prekršaja, od čega je 68prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 61 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 68 vozača. Kod 12 vozača (17.6%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:
- u subotu, 12.8.2017. god. u 0.59 sati u Zaprešiću, Pavla Lončara, kod 34-godišnjeg vozača vozila krapinskih registracijskih oznaka, alkotestiranjem utvrđeno je 2.47 g/kg te je isključen iz prometa, smješten u posebne prostorije te prepraćen na nadležni prekršajni sud.
- u nedjelju, 13.8.2017. godine u 4.10 sati, 20-godišnja vozačica automobila sisačkih registracijskih oznaka, kod raskrižja Savske sa Selskom cestom izmjerena joj je koncentracija od 0.23 g/kg. Kao mlada vozačica, isključena je iz prometa.
Prilikom provođenja akcije, 12 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 4 osobe, kod kojih je test bio negativan. Od 68 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 20 mladih vozača (29.4 %) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA