Vijesti

Savjet kako provjeriti i nadopuniti razinu motornog ulja? Ispravna razina motornog ulja ključna je za dugi vijek motora

Ovi praktični savjeti daju detaljnije upute vezane za vaš automobil. Uza sve navedeno, budite sigurni kako je motor ugašen i da ste ga osigurali od neželjenog pomicanja ručnom kočnicom.
Pročitajte kako provjeriti i nadopuniti razinu motornog ulja!

Prvi korak: Pobrinite se da automobil stoji na ravnoj podlozi bez nagiba. Ako ste vozili s automobilom pričekajte pola sata do sat da se ulje u mootru iscijedi.
Drugi korak: Otvorite poklopac motora i potražite mjernu šipku. Najčešće se nalazi negdje ispred motora, blago obojane ručice.
Treći korak: Izvadite mjernu šipku i krpicom obrišite ulje sa nje.
Četvrti korak: Umočite ju natrag u ulje, izvucite van i očitajte. Ako je razina na mjernoj šipci ispod oznake za minimalnu količinu, trebate ga doliti.
Peti korak: Da biste ga napunili, maknite poklopac za punjenje motornog ulja, polako dolijevajte ulje i zatim pričekajte nekoliko minuta, prije nego što opet provjerite razinu. Previše ulja može biti jednako loše kao premalo – ne smijete prepuniti motor. Da biste izabrali odgovarajuću kvalitetu ulja za motor svog vozila, pogledajte u knjižicu održavanja.
Šesti korak: Poklopac zatvorite tako, da ga spustite s visine najmanje 15 centimetara. Kako biste se uvjerili da je dobro zatvoren, pokušajte poklopac podignuti iz zaključanog položaja. Ako ne možete, sigurno ste ga zatvorili.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA