Noviteti

Seat Leon Cupra sa 300 KS pokazuje sportsku raskoš na Zagreb Auto Showu

Seat Leon Cupra sa 300 KS pokazuje sportsku raskoš na Zagreb Auto Showu. Kada god marka Seat medijima predstavi novi model, uvijek se iznova događa ista stvar. Prvo je pitanje najčešće ono koje se neprestano postavlja: „Hoće li biti i Cupra verzije modela?“ Danas akronim CUP RACER podrazumijeva puno više toga od tek jedne verzije u ponudi modela marke Seat; modeli Cupra iznimno su traženi modeli, ultimativni izričaj sportskog naslijeđa povezanog s tehnologijom, funkcionalnošću i pouzdanošću. Drugim riječima: model Cupra najbolji je primjer savršenog sklada osjećaja i razuma. Leon Cupra oduvijek se isticao svojim performansama i svojom opremom, no to, dakako, duguje i svojem dizajnu te izvrsnom omjeru cijene i kvalitete. Sve je ovo sada otišlo korak dalje. Iako je Cupra već sada vrlo uspješan model, pošlo nam je za rukom dodatno ga poboljšati. Kao što je pokazala prodaja 9000 vozila diljem svijeta tijekom 2016. godine (od čega je 8300 vozila prodano na europskom tržištu), uspjeh modela Seat Leon Cupra ne može se poreći. Model s najizraženijim sportskim karakterom marke Seat plasirao se među najboljih 5 u svojemu tržišnom segmentu u Europi zahvaljujući spomenutim vrijednostima.

Seat Leon Cupra sa 300 KS pokazuje sportsku raskoš na Zagreb Auto Showu
Seat Leon Cupra sa 300 KS pokazuje sportsku raskoš na Zagreb Auto Showu

U ovomu sportskom vozilu pronaći ćete snagu, izniman doživljaj vožnje i najnapredniju tehnologiju. Tako se definira doživljaj vožnje modela Leon Cupra, dok su korisnicima drugih modela iz linije Leon draži pojmovi poput sigurnosti, pouzdanosti, elegancije i funkcionalnosti. Sada, zahvaljujući uključivanju najnaprednije tehnologije u područjima sigurnosti, povezivosti i multimedije, novi Leon Cupra može ponuditi sve, a da pri tome ne kompromitira svoju izražajnost. Leon Cupra nudi svestranost zahvaljujući činjenici što je dostupan s tri tipa karoserije: verzijom s 5 vratima, verzijom SC te obiteljskom verzijom ST. Verzija s 5 vratima nudi mogućnost dodavanja nešto brže vožnje u vašu svakodnevicu, dok SC predstavlja najčišći oblik dizajna i performansi, a ST savršeno objedinjuje svestranost i dinamičnost.

Seat Leon Cupra sa 300 KS pokazuje sportsku raskoš na Zagreb Auto Showu
Seat Leon Cupra sa 300 KS pokazuje sportsku raskoš na Zagreb Auto Showu

Sa svojim 2,0-l TSI motorom koji se odlikuje s 300 KS, novi Leon Cupra nije samo vrhunski model u svojoj klasi, već sada predstavlja i najsnažniji serijski model koji je tvrtka SEAT ikad proizvela. Brojke povezane s postizanjem tolike snage motora nisu ništa drugo doli dojmljive. Ne samo da je motor jači za 10 KS u usporedbi sa svojim prethodnikom (porast s 290 na 300 KS) već je, što je još važnije, maksimalni okretni moment povećan s 350 Nm na čak 380 Nm. Ovaj maksimalni okretni moment raspoloživ je s nevjerojatno širokim rasponom brojeva okretaja, od 1800 do 5500 o/min. S toliko raznovrsnim mogućnostima korištenja rezultat je uvjerljiva i snažna reakcija, a motor će se oglasiti uz tek pokoji trzaj dok se broj okretaja neumorno uspinje prema svojoj gornjoj granici. To je moguće, između ostaloga, zahvaljujući varijabilnom tempiranju ventila na bregastom vratilu te sustavu izravnog i neizravnog ubrizgavanja. Obje tehnologije omogućuju izvlačenje optimalnih performansi iz motora i postizanje vrhunskih rezultata.

Seat Leon Cupra
Seat Leon Cupra

Najveća je brzina elektronički ograničena na 250 km/h, bez obzira na to za koji se mjenjač kupac odluči, a oni mogu biti ručni ili automatski. Obje su verzije mjenjača 6-stupanjske. Ove se performanse, dakako, postižu vrlo visokom razinom učinkovitosti, o čemu svjedoče i emisije CO2: one iznose, ovisno o modelu, između 153 i 164 g CO2 po kilometru. Prosječna potrošnja verzije SC s automatskim mjenjačem ostaje između 6,7 l/100 km te 6,8 l/100 km za verziju 5D. Prosječna potrošnja ići će sve do 7,2 l/100 km za model Cupra ST s DSG mjenjačem i pogonom na sve kotače 4Drive. Seat Leon Cupra također će se opremiti pogonom na sve kotače u obiteljskoj verziji ST, i to u kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG). Ljubitelji ove marke zasigurno se sjećaju da je već prva generacija modela Leon Cupra iz 2000. godine također bila opremljena pogonom na sve kotače. Sada će, s trakcijom 4Drive i najsuvremenijom tehnologijom u pogledu potpore za vozača, Leon CUPRA ST DSG 4Drive biti pravi uzor u području sportskih vozila, snage, sigurnosti i svestranosti.

Seat Leon Cupra
Seat Leon Cupra

Kako biste mogli izvući najviše iz ovako briljantnog stroja, Leon Cupra isporučuje se s vlastitim, specifičnim, elektronički upravljanim amortizerima. Adaptivnom regulacijom voznog postroja (DCC) postiže se najbolji stupanj učinkovitosti i svojstava upravljanja, pri čemu se jamči ne samo vrhunska učinkovitost, već i besprijekorna vožnja, i to zahvaljujući činjenici što se u svega nekoliko milisekundi može prilagoditi svim uvjetima na cesti i stilovima vožnje. Dakako, novi Seat Leon Cupra serijski se isporučuje sa sustavom progresivnog upravljača. Ovaj sustav čini upravljanje još jednostavnijim, daje vozilu još veću agilnost na vijugavim cestama, brine se za veću snagu tijekom brze vožnje te omogućuje ulazak u parkirno mjesto s manje potrebnih okretaja kola upravljača. Sve ovo pridonosi još komfornijem doživljaju vožnje.

Seat Leon Cupra
Seat Leon Cupra

Dodatni je ključni element samoblokirajući diferencijal Haldex VAQ. Njega karakteriziraju hidraulička funkcija i elektroničko upravljanje. Također vrijedi istaknuti da njegova funkcija nije toliko pasivna kao kod drugih sustava koji se koriste ESP senzorima za usporavanje unutrašnjeg kotača tijekom vožnje zavojem, a istovremeno opskrbljuje vanjski kotač većom snagom. U tomu slučaju, nakon analize prianjanja svake gume, diskovi elektronički regulirane lamelne spojke otvaraju se i zatvaraju kako bi isporučili 100-% okretni moment samo na jedan kotač. Naravno, funkcioniranje ovog sustava savršeno je usklađeno s ostatkom elektroničkih sustava potpore te osigurava primjenu i zadržavanje snage, čime se izbjegavaju iznenadni trzaji tijekom izlaska iz uskih predjela.

Seat Leon Cupra
Seat Leon Cupra

Kočnice se zahvaljujući tomu rjeđe upotrebljavaju, a to obuhvaća i manju količinu prekida primjene snage. Vozač će jednostavno primijetiti potpuni izostanak podupravljanja te izvrsne performanse motora u svim situacijama. Dinamične kvalitete modela mogu se u potpunosti prilagoditi preferencijama vozača zahvaljujući odabiru profila vožnje Cupra Drive Profile. Može se odabrati ukupno pet modusa – Comfort, Sport, Eco, Individual i Cupra. Odabere li se modus Cupra, reakcija papučice gasa, mjenjača, sustava DCC, sustava progresivnog upravljača i samoblokirajućeg diferencijala posjedovat će izraženije sportske karakteristike. Sustav za kontrolu stabilizacije (ESC) može se prilagoditi potrebama vozača, a na raspolaganju stoje tri namještanja. Tijekom uključivanja motora sustav ESC potpuno je povezan i osigurava sportski doživljaj vožnje, no istovremeno jamči visoku razinu sigurnosti. Za puno zahtjevniju, dinamičniju upotrebu kao što su trkaće staze, ovaj se sustav može deaktivirati na dvjema razinama; prva razina isključuje kontrolu trakcije, no ESC ostaje uključen; druga faza ide korak dalje i u potpunosti deaktivira sustav ESC.

Seat Leon Cupra
Seat Leon Cupra

Kao što je to slučaj kod drugih modela iz nove linije SEAT Leon, Cupra obiluje najsuvremenijom tehnologijom i funkcijama. Uzevši u obzir one značajke koje su dostupne u trenutačnom modelu Cupra 290 kao što su sustav Radio Media System Plus, automatska regulacija razmaka ili sustav Front Assist, možemo dodati nova i poboljšana svjetla zahvaljujući LED glavnim svjetlima koja se sada isporučuju s novim modelom Seat Leon Cupra. Žmigavci su sada integrirani s LED svjetlima za dnevnu vožnju, svjetla za maglu također su izvedena u LED tehnologiji, a stražnji su žmigavci veći te opremljeni LED tehnologijom. U unutrašnjosti su električna ručna kočnica, sustav ulaska i pokretanja bez ključa KESSY te 8“ dodirni zaslon u boji s najnovijim automobilskim tehnologijama smješteni na središnjoj konzoli. Unutrašnje osvjetljenje izvedeno je u LED tehnologiji, može se birati među 8 boja, a one se, zajedno s jačinom osvjetljenja, mogu namjestiti u skladu sa svim raspoloženjima. Uza sve spomenuto, novi Leon Cupra isporučuje se s najnaprednijim sustavima potpore za vozača, multimedijom i tehnologijom povezivosti. Unaprijeđene kamere i radar dodani su za sustav zaštite pješaka i sustave u hitnim slučajevima Emergency Assist te nude još veću preciznost i točnost za sustav prepoznavanja prometnih znakova. Potpora kod prometnog zastoja dostupna je za verzije modela s DSG mjenjačem, a ona nudi još više komfora tijekom stresnih zastoja u prometu.

Seat Leon Cupra sa 300 KS pokazuje sportsku raskoš na Zagreb Auto Showu
Seat Leon Cupra sa 300 KS pokazuje sportsku raskoš na Zagreb Auto Showu

Drugi aspekt zbog kojeg se novi Seat Leon Cupra ističe od drugih vozila jest njegova golema osobnost te istovremeno zadržavanje značajki dizajna novog Leona. U eksterijeru je marka SEAT dizajnirala nova LED glavna svjetla uključujući prednja svjetla za maglu, B i C stupove u crnoj boji te prednje i stražnje branike ekskluzivno za verziju Cupra: I ne samo to: model Cupra opremljen je većim prednjim otvorima za zrak, kromiranim dvostrukim ispušnim sustavom, crvenim kočionim čeljustima koje su upotpunjene logotipom Cupra, aluminijskim letvicama u pragovima s logotipom Cupra na pragovima prednjih vrata, stražnjim spojlerom koji je ekskluzivan za model Cupra te zatamnjenim prozorima. Također je dostupan paket Performance za novi Seat Leon Cupra, a on nudi dodatke koji će ga pretvoriti u model s najizraženijim sportskim karakteristikama u seriji: s crnim, sjajnim 19“ kotačima od lakog metala i bočnim ukrasnim letvama u boji vozila te crvenim ili crnim kočionim čeljustima Brembo. Logotip Cupra dominira kožnim kolom upravljača s bijelim šavovima u unutrašnjosti. Obloge vrata presvučene su materijalom Alcantara® s detaljima ugljičnih vlakana, što se također odnosi na sportska sjedala. Ona su također presvučena materijalom Alcantara® s perforiranom kožom i logotipom Cupra smještenim na leđnom naslonu; školjkasta sjedala presvučena materijalom Alcantara® dostupna su opcijski. Papučice i oslonac za noge obloženi su aluminijem, a također je dostupan drugi STD priključak. Ponuda vanjskih boja proširena je dvjema novim metalik bojama: Mystery plavom i Desire crvenom.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA