Sport
  • By: Miroslav Krpan
  • Foto: Miroslav Krpan
  • Objavljeno: 29.06.2017 15:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2tDz1io

Slalomaši ponovo u Generalskom Stolu: SVI U LOVU NA PULJANE

U pitoresktnom kraju pored Mrežnice četvrtu će se godinu za redom, zahvaljujući organizaciji zagrebačkog Autokluba „Ina Delta“ i suorganizatoru Općini Generalski Stol u subotu 1.srpnja održati autoslalom. Izvrsna atmosfera, ugodno druženje, krajnje sportsko nadmetanje, na stazi za koju se u pripremi najavljivalo da  je zahtjevna, kombinacija uspona, prijevoja, oštrih zavoja i brzih ravnih dionica dovoljna su garancija da se autoslalomaši i ove godine  nađu u Generalskom Stolu.

Domagoj BELINIĆ (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan
Domagoj BELINIĆ (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan

Nastup na „4.Nagradi Generalskog Stola 2017.“, trećem  ovogodišnjem natjecanju Prvenstva Republike Hrvatske koje se ujedno boduje i za Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Zagreba, prijavilo je 55 vozačica i vozača iz 11 klubova. Vozi se na stazi dugoj 1.300 metara  s 37 slalom vrata podijeljenih u osam sektora. Lider prvenstva trenutno je Domagoj Belinić iz AK Pula-Rovinj koji je upisao jednu pobjedu i jedno drugo mjesto „generalke“, a za sada najveća su mu „prijetnja“ brat Hrvoje i Nenad Damarija, obojica članovi pulskog kluba, vodeće ekipe prvenstva koja brani naslov prvaka. U grupama vode  Dario Mučnjak (SAK Samobor) i Nenad Damarija, a s po dvije pobjede od konkurencije su odskočili najbolji junior Antonio Hernaut (AKK Zanatlija) i Iva Damarija (AK Pula Rovinj) u poretku vozačica.

Izvan konkurencije - na istoj stazi (snimio M.Krpan)
Izvan konkurencije - na istoj stazi (snimio M.Krpan)

Domaćini i organizatori „deltaši“ stižu s najbrojnijom ekipom, čak 17 sudionika, a s po devet zastupljeni su SAK Samobor i AKK Zanatlija. Upravo su ove tri ekipe najveći rival Puljanima na natjecanju koje će označiti polovicu slalomaške sezone prije ljetnog odmora. Okupljanje sudionika s verifikacijom i tehničkim prijemom je od 9 sati, trening je od 11,30, a prva od tri bodovne vožnje starta u 14 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se  oko 18 sati.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA