Tehnika

Umjetna inteligencija: Bosch podučava automobile kako da uče i poduzimaju odgovarajuće radnje

Bosch stvara mozak za automobile budućnosti koji će samostalno voziti. Bosch je kao dobavljač tehnologija i usluga prije godinu dana predstavio integrirano računalo za automatizirana vozila. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji (UI), računalo može primjenjivati metode strojnog učenja. Očekuje se da će integrirano UI računalo navoditi automobile koji samostalno voze čak i kroz najsloženije prometne situacije ili one u kojima se automobil prvi put nalazi. „Učimo automobil kako da samostalno upravlja kroz cestovni promet”, rekao je dr. Volkmar Denner, predsjednik Boscheva upravnog odbora na međunarodnoj industrijskoj konferenciji o internetu stvari. Automobili već upotrebljavaju Boscheve senzore za nadzor okoline. Primjenom umjetne inteligencije bit će biti moguće i tumačiti ta očitanja radi predviđanje ponašanja drugih sudionika u prometu. „Automatizirana vožnja čini ceste sigurnijima, a umjetna je inteligencija ključna da se to ostvari. Činimo automobil pametnijim,” nastavio je glavni izvršni direktor Boscha. Bosch planira surađivati s američkom tehnološkom tvrtkom Nvidia na izgradnji središnjeg integriranog računala. Nvidia će Boschu isporučiti čip koji sprema algoritme proizvedene putem metoda strojnog učenja. Očekuje se da će proizvodnja integriranog UI računala započeti najkasnije početkom sljedećeg desetljeća. 

Umjetna inteligencija: Bosch podučava automobile kako da uče i poduzimaju odgovarajuće radnje
Umjetna inteligencija: Bosch podučava automobile kako da uče i poduzimaju odgovarajuće radnje

Automobili bez vozača u sljedećem će desetljeću postati dio svakodnevice
Boschevo integrirano UI računalo može prepoznati pješake ili bicikliste. Osim te sposobnosti, poznate kao prepoznavanje objekata, umjetna inteligencija automatiziranim vozilima olakšava i procjenu situacije. Primjerice, automobili koji imaju uključene pokazivače smjera prije će promijeniti traku nego oni koji ih nemaju uključene. Zbog toga automobil koji samostalno vozi i ima umjetnu inteligenciju može prepoznati i procijeniti složene prometne situacije, poput one kada nadolazeće vozilo skreće, te ih uzeti u obzir pri vožnji. Računalo sprema sve što nauči tijekom vožnje u umjetne neuronske mreže. Stručnjaci provjeravaju točnost tih saznanja u laboratorijima. Nakon daljnjeg ispitivanja na cesti, umjetno stvorene konstrukcije znanja mogu se prenijeti brojnim drugim integriranim UI računalima pri idućem ažuriranju. „Želimo da automatizirana vožnja postane moguća u svakoj situaciji. Automobili bez vozača možda će već u sljedećem desetljeću postati dio svakodnevnog života. Bosch postiže napredak u automatiziranoj vožnji na svim tehnološkim područjima. Planiramo zauzeti vodeći položaj i na području umjetne inteligencije” rekao je Denner. Dodao je da će umjetna inteligencija igrati ključnu ulogu u svim Boschevim poslovnim područjima, a ne samo mobilnosti: „Za samo deset godina bit će praktički nemoguće zamisliti Boschev proizvod koji ne sadrži neki od oblika umjetne inteligencije. Proizvodi će je ili imati ili će biti napravljeni s pomoću nje.”
Sigurno dijeljenje podataka i vlasništvo na internetu
Denner je naveo daljnje inovativne tehnologije koje će otvoriti nova poslovna područja za Bosch. Osim umjetne inteligencije i tehnologije oblaka, jedna je od njih i tehnologija blockchain. Ona osigurava korisnicima sigurno dijeljenja podataka putem interneta bez uključivanja treće osobe. Omogućava im sklapanje sporazuma i ugovora putem interneta te sigurno provođenje platnih transakcija, a tehnologija osigurava anonimnost podataka. Blockchain se temelji na vrsti decentralizirane baze podataka koja unesene informacije distribuira na tisuće računala. Zbog toga je nemoguće krivotvoriti podatke, a korisnici manje ovise o jednom isključivom računalnom centru.  
Bosch i TÜV surađuju u borbi protiv prijevara s brojačem kilometara  
Denner je istaknuo jednu praktičnu uporabu tehnologije blockchain putem demonstracije uživo u suradnji s njemačkim certifikacijskim tijelom TÜV Rheinland. Ta tehnologija jamči da će stati na kraj raširenoj praksi prijevara s brojačem kilometara. Samo je u Njemačkoj manipulacija brojačima kilometara u vozilima prouzročila štetu od oko šest milijardi eura. Plan je boriti se protiv te prevarantske prakse s pomoću digitalnog zapisnika distribuiranog na velik broj računala. Automobili redovito šalju očitanja sa svojih brojača kilometara tim računalima preko jednostavnog konektora. Putem aplikacije na pametnom telefonu vlasnici automobila mogu provjeriti stvarnu kilometražu u svakom trenutku i usporediti je s prikazom u vozilu. Ako žele prodati svoj automobil, može im se izdati potvrda kojom se potvrđuje točnost kilometraže automobila. Također je moguće podijeliti tu potvrdu na internetu, primjerice na internetskoj platformi za prodaju automobila.

Umjetna inteligencija: Bosch podučava automobile kako da uče i poduzimaju odgovarajuće radnje
Umjetna inteligencija: Bosch podučava automobile kako da uče i poduzimaju odgovarajuće radnje

Bosch povezuje automobil s radionicom
Od umjetne inteligencije i tehnologije oblaka preko tehnologije blockchain, kako rješenja s inteligentno povezanom Boschevom tehnologijom mijenjaju naš svakodnevni život? Denner na to pitanje daje jednostavan odgovor: recimo da kamen proleti zrakom i udari u jedan od bočnih prozora automobila. Radionica putem tehnologije oblaka prima automatsku obavijest te se može pripremiti za provođenje nužnih popravaka. Povezana logistika i povezani viličari znače da je zamjenski dio spreman i čeka dolazak korisnika. Nošenjem naočala s proširenom stvarnošću koje prikazuju upute mehaničar radove može izvršavati jednostavnije i brže nego prije. Prednost za vozače je u tome što se mogu vratiti u automobil i odvesti ga iz radionice nakon vrlo kratkog čekanja, bez potrebe za naknadnim vraćanjem po automobil sljedećega dana te bez potrebe za skupim alternativama u međuvremenu.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA