Najčitanije

VIDEO TEST: Stelvio i Macan - driftajući SUV. Što mislite koji je bolji?

Iz njemačkkog medija prenosimo nadasve zanimljivi video usporedni test između spektakularnih top verzija Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio  i Porsche Macan Turbo Performance Paket.
Oni su ogromni, oni su teški i imaju ogromnu snagu. I pored visokog težišta, zahvaljujući ogromnim kotačima i tvornički spuštenom ovjesu, što donose top verzije, kod oba proizvođača imaju performanse dostojne pravog sportskog automobila, premda na prvi pogled ne odaju da je takvo što moguće.

VIDEO TEST: Stelvio i Macan - driftajući SUV. Što mislite koji je bolji?
VIDEO TEST: Stelvio i Macan - driftajući SUV. Što mislite koji je bolji?

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio i Porsche Macan Turbo Performance Paket isprobani su pod 'pritiskom' u Modeni. Stelvio se kotrlja na gumama 255/45 R20 sprijeda i 285/40 R20 straga, dok su na Macanu dimenzija 265/40 R21 sprijeda i 295/35 R21 straga. Da bi se nekako ujednačili rezultati oba vozila su bila opremljena istim tipom guma Pirelli P-Zero koje su specijalno razvijene za visoko kapacitetne SUV-ove, a koje je osigurao sponzor.
Da i oni lakoćom driftaju, iako to nitko ne bi pomislio da SUV može, ali eto – može. E, da bi se vidjelo što ovi super sportski SUV-ovi odista mogu, njemački kolege su ih odveli na pravu trkaću stazu i stisnuli na najjače kako bi otkrili koje su im slabosti ili prednosti i na kraju koji je bolji. Sasvim sigurno mislite da trkaća pista nije pravi ambijent za ove teške SUV-ove? Ili ipak jeste?

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio i Porsche Macan Turbo Performance Paket
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio i Porsche Macan Turbo Performance Paket

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio pokreće 2,9 V6 motor sa 510 KS i 600 Nm, težak je 1.830 kg, s mjesta do stotke sprinta za 3,8 sekunde i potegne do najveće brzine 283 km/h. Porsche Macan Turbo Performance Paket  pokreće 3,6 V6 motor sa 440 KS i 600 Nm, težak je 1.925 kg, s mjesta do stotke sprinta za 4,4 sekunde i potegne do najveće brzine 272 km/h. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio košta u Njemačkoj 89.000 eura, a Porsche Macan Turbo Performance Paket ima cijenu 91.964 eura. Možete li pogoditi koji je od ova dva driftajuća SUV-a bolji? E, za to ćete morati pogledai priloženi video do kraja. Uživajte!


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA