Vozili smo

Volkswagen Golf Facelift: obnovljeni Golf na hrvatskoj prezentaciji, starta cijenom od 129.633 kune

Najnoviju facelift verziju Volkswagen Golfa 7. generacije imali smo prilike provozati na hrvatskoj prezentaciji u okolici Zagreba, odnosno na relaciji Zagreb – Zabork. Vozili smo po gradskim ulicama, autocestom, brzom cestom i po bregima Zagorja. Uz prezentaciju istovremeno je počela i prodaja najnovije verzije Golfa na tržištu Hrvatske. Tako najjeftiniji Golf benzinac 1,0 TSI sa 81kW (110 KS) s ručnim mjenjačem, paketom Trendline i sa dvoja vrata starta cijenom od 129.633 kune, a najjeftiniji Golf dizelaš 1,6 TDI 66kW (90 KS) s ručnim mjenjačem, paketom Trendline i sa dvoja vrata starta cijenom od 147.011 kuna.

Volkswagen Golf Facelift: obnovljeni Golf na hrvatskoj prezentaciji
Volkswagen Golf Facelift: obnovljeni Golf na hrvatskoj prezentaciji

Mnogi se pitaju što je novo na ovoj verziji, ali izmjene su ipak dobro vidljive, a u nastavku ih i opisujemo. Obnovljeni Golf ima oštriji dizajn, bolju opremu, inteligentni sustavi potpore, a Golf je postao prvo kompaktno vozilo s upravljanjem gestama. Tu je i Interaktivna elektronika: vrhunski infotainment i automatizirane funkcije vožnje te novi 1.5 TSI s čak 110 kW i novi 7-stupanjski DSG.

Volkswagen Golf Facelift - starta cijenom od 129.633 kune
Volkswagen Golf Facelift - starta cijenom od 129.633 kune

Važne činjenice – obnovljeni Golf ukratko
1. Intuitivniji: infotainment sustav „Discover Pro‘‘ s upravljanjem gestama u vozilo donosi rukovanje budućnosti.
2. Veći i elegantniji: infotainment sustavi iznova su koncipirani te su redom svi dobili veće dodirne zaslone.
3. Uvijek dostupne: online usluge „Guide & Inform‘‘ i nove Car-Net usluge „Security & Service‘‘ za Golf.
4. Djelomično automatiziran: zahvaljujući novoj potpori kod prometnog zastoja Golf će se s brzinom do 60 km/h djelomično autonomno kretati u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima.
5. Učinkovitiji: novi benzinski 1.5 TSI motor* (96 kW i 110 kW) za Golf i Golf Variant.
6. Snažniji: novi Golf GTI sada sa 169 kW / 230 KS; snažnih 180 kW / 245 KS za GTI Performance*.
7. Štedljiviji: novorazvijeni 7-stupanjski automatizirani mjenjač s dvije spojke (DSG) snižava potrošnju za čak 0,3 l/100 km.
8. Oštriji: novi branici, nova rešetka hladnjaka te nova i serijska potpuna LED stražnja svjetla.
9. Blistavija: nova LED glavna svjetla zamjenjuju sva ksenonska glavna svjetla u modelima Golf i Golf Variant iz modelske godine 2017.
10. Opsežnija: serijska oprema osnovnog modela sada je dostupna s novim infotainment sustavom „Composition Colour‘‘.

Volkswagen Golf Facelift
Volkswagen Golf Facelift

Iz godine u godinu milijun ljudi se odlučuje za novi Golf. Svakih 40 sekundi s proizvodne trake siđe u prosjeku jedan novi Golf, i tako već četiri desetljeća. Modeli Golfa većinom su individualno konfigurirani i proizvedeni po narudžbi. Sada na startnoj poziciji stoji obnovljeni Golf. Pretprodaja je krenula u mnogim zemljama svijeta, a krivulja proizvodnje u Volkswagenovim tvornicama raste. Prvi primjerci iz modelske godine 2017. – kao hatchback model i Variant – ovih će dana krenuti na put prema svojim vlasnicima koji će dobiti Golf s najmodernijim motorima, oštrijim dizajnom, najinteligentnijim sustavima potpore, novom generacijom infotainment sustava i proširenom opremom. Već i osnovni model – Golf Trendline – odsad u sklopu svoje serijske opreme dolazi s novim infotainment sustavom („Composition Colour‘‘) i također novim LED stražnjim svjetlima.

Volkswagen Golf Facelift
Volkswagen Golf Facelift

Obnovljeni Golf obogaćen je tehničkim inovacijama. Nekoliko primjera: prvi puta u kompaktnoj klasi novim radio-navigacijskim i online sustavom „Discover Pro‘‘ moguće je rukovati pomoću upravljanja gestama. Sustav sa zaslonom veličine 9,2“ čini konceptualnu i vizualnu cjelinu s potpuno digitalnim kombiniranim instrumentom Active Info Display koji je također nov u Golfu. Istovremeno se povećava spektar online usluga i aplikacija. Ključna riječ „Smart-Home‘‘: odsad će pomoću usluge „MirrorLink‘‘ i nove aplikacije „DoorBird‘‘ biti moguće tijekom vožnje iz automobila online putem otvoriti primjerice kućna vrata svom članu obitelji, majstoru ili dostavljaču.

Volkswagen Golf Facelift
Volkswagen Golf Facelift

Vozač pri tom online vidi tko zvoni na njegovim kućnim vratima. Update Golfa koji je prodan više od 33 milijuna puta očituje se k tomu u novom statusu quo sustava potpore u kompaktnoj klasi: tehnologije poput City funkcije kočenja u nuždi s novim sustavom prepoznavanja pješaka (Front Assist), nove potpore kod prometnog zastoja (djelomično automatizirana vožnja do 60 km/h) i sustava Emergency Assist koji je također nov u ovom segmentu značajno poboljšavaju sigurnost. U slučaju potpore kod prometnog zastoja istovremeno se značajno povećava razina komfora u gustom prometu.Novi 1.5 TSI Evo motor sa 150 KS. Progresivnu digitalizaciju prati debi najučinkovitijih motora. Već i novi osnovni benzinski turbomotor s izravnim ubrizgavanjem 1.0 TSI snage 63 kW (85 KS) očarava potrošnjom od samo 4,8 l/100 km. U Golfu osim toga debitira novi benzinski turbomotor 1.5 TSI Evo‘ – unaprijeđeni 4-cilindarski turbomotor sa 110 kW (150 KS) i varijabilnim isključivanjem cilindara (ACT). Uskoro nakon toga uslijed će BlueMotion verzija ss 96 kW (130 KS).

No, Volkswagen je osnažio Golf GTI koji odsad već u svojoj osnovnoj verziji razvija iznimnu snagu od 169 kW / 230 KS. Novi 7-stupanjski DSG (automatizirani mjenjač s dvije spojke) k tomu osigurava dodatno poboljšanje vrijednosti potrošnje za čak 0,3 l/100 km. Svi modeli Golfa nude osim toga BlueMotion Technology – start-stop sustav i modus za pohranjivanje energije kočenja (rekuperacija).

LED zamjenjuje ksenon. Na početku nove modelske godine Volkswagen međunarodnim medijima na Mallorci predstavlja prije svega Golf i Golf Variant s još boljom linijom opreme Highline. Tu su također i Golf GTD, Golf GTD Variant, Golf Alltrack s pogonom na sve kotače i Golf GTI. Dodatno preciziran dizajn svih novih verzija Golfa djeluje snažnije no ikada. U modifikacije dizajna ubrajaju se novi prednji i stražnji branici, nova halogena glavna svjetla s LED svjetlima za dnevnu vožnju, opcijska nova potpuna LED glavna svjetla umjesto ksenonskih glavnih svjetala koja su u vrhunskim modelima dostupna u sklopu serijske opreme, novi prednji blatobrani te nova serijska potpuna LED stražnja svjetla koja su kao stvorena za sve verzije Golfa. Novi kotači i boje zaokružuju update vanjskog dizajna. Nove dekorativne maske i tkanine oplemenjuju osim toga unutrašnjost Golfa iz modelske godine 2017.
www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA