Vijesti

Volkswagen T-Roc je 'Ready to Roc' na Zagreb Auto Showu 2018

Volkswagenova ofenziva SUV modela ubacuje u višu brzinu s modelom T-Roc. S novim modelom T-Roc Volkswagen unosi dinamiku u segment kompaktnih SUV modela. Crossover koji spaja suprotne aspekte – performanse i udobnost, emocionalnost i racionalnost, urbani stil života i raznovrsne karakteristike svestranog talenta. Ovi parametri različitih automobilskih svjetova stapaju se u novu, kompaktnu mobilnost, u Sport Utility Vehicle-SUV. Karizmatični SUV. T-Roc je novo lice u mnoštvu modela. Model s 5 vrata, po želji dostupan s prednjim pogonom ili pogonom na sve kotače (pogon na sve kotače uključuje funkciju 4MOTION Active Control u sklopu serijske opreme), spaja suverenost SUV modela s agilnošću sportskog kompaktnog vozila; automobil koji se jednako dobro snalazi u urbanom svijetu i na dužim dionicama. Atletske vanjske dimenzije i progresivni vanjski dizajn na raspolaganju imaju jedanaest vanjskih boja, četiri boje krova i ukupno 24 kombinacije boja. U unutrašnjosti vozila spojene su avangarda i visoka funkcionalnost.

Volkswagen T-Roc je 'Ready to Roc' na Zagreb Auto Showu 2018
Volkswagen T-Roc je 'Ready to Roc' na Zagreb Auto Showu 2018

Model s 5 vrata dolazi s prtljažnikom od 445 litara (najvećim u segmentu), sedam različitih dekora u boji te cockpitom koji je u velikoj mjeri digitaliziran i umrežen. T-Roc je naime prvi SUV u klasi s opcijskim digitalnim instrumentima Active Info Display nove generacije. Zajedno s infotainment sustavima u staklenom dizajnu na taj način nastaju digitalno vidno polje i razina rukovanja. Tome odgovara nova, umrežena matrica iz ponude „Volkswagen Car-Net“ sa svojim aplikacijama i mobilnim online uslugama. Šest učinkovitih turbomotora. U prodaji se nalaze tri benzinska (TSI s 85kW / 115KS; 110kW / 150KS i 140kW / 190KS) i jedan dizelski motor (TDI sa 110kW / 150KS). Uslijedit će dva dodatna TDI motora. Svih šest motora odlikuje se turbopunjenjem i izravnim ubrizgavanjem. Osnovni model T-Roc 1.0 TSI sa snagom od 85 kW i prednjim pogonom uključujuće sustav nadzora okoline „Front Assist“ sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka, multikolizijsku kočnicu i potporu zadržavanja vozila na voznom traku „Lane Assist“. Namještanja sustava potpore te komfornih i infotainment sustava mogu se pohraniti preko serijske funkcije personalizacije, pozvati putem ključa vozila i na taj način prilagoditi dotičnom vozaču. Službeno lansiranje modela T-Roc na hrvatsko tržište kreće u siječnju 2018. godine.

Volkswagen T-Roc je 'Ready to Roc' na Zagreb Auto Showu 2018
Volkswagen T-Roc je 'Ready to Roc' na Zagreb Auto Showu 2018

Ova su SUV vozila tako uspješna zato što uz kompaktne vanjske dimenzije raspolažu visokom funkcionalnošću i povišenim položajem sjedala te istovremeno izgledaju vrlo dinamično. U modelu T-Roc vozač i suvozač sjede 572 mm iznad ceste, dok visina sjedala u stražnjem dijelu vozila iznosi 618 mm. Konceptualno gledano, novi Volkswagen idealno odgovara na zahtjeve vozača automobila koji se često nalaze u gradskom prometu. T-Roc se fokusira na obitelji koje cijene njegovu fleksibilnost, svestrano angažiranog samca ili na parove čija su se djeca već odselila iz obiteljske kuće. Ono što je zajedničko ovim ciljnim skupinama jest činjenica da su u potrazi za SUV-om koji je kompatibilan s urbanim svijetom, koji je zabavan na svakom kilometru i čiji dizajn odiše odvažnim stilom. T-Roc se s ovim izazovima suočava svojim izvrsnim komforom, visokim položajem sjedala, inovativnom sigurnošću, fleksibilnom unutrašnjošću, visokom pouzdanošću i jedinstvenim DNK-om dizajna. Tako novi T-Roc ukida granice svoje klase te pritom prerasta u suvremenog pratitelja kroz urbani svijet koji vikendom suvereno svladava i obiteljski izlet.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA