Vijesti

Vozači biraju gdje će policija kontrolirati brzinu vožnje

Vozači biraju gdje će policija kontrolirati brzinu vožnje! Da i to je moguće i to kod nas na hrvatskim prometnicama. Akcija '24 satni nadzor brzine' će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama.
Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u osam mjeseci 2017. godine, od ukupno 216 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5% poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.
U cilju smanjenja stradavanja zbog brzine, a po uzoru na  TISPOL-ovu akciju, koja se provodi u svim državama istovremeno, ovaj put samo u Republici Hrvatskoj, održat će se dodatni 24-satni nadzor brzine. U razdoblju od 24 sata, od 06,00 sati 18.10. do 06,00 sati 19.10.2017. godine na području svih Policijskih uprava, provodit će se kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila. Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo.  Pri tom i građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju javiti nadležnoj policijskoj upravi.

Vozači biraju gdje će policija kontrolirati brzinu vožnje
Vozači biraju gdje će policija kontrolirati brzinu vožnje

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvat će građane da predlože  lokacije za nadzor brzine te odabrati one najpogodnije. U nadzoru brzine koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata. Suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni su za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine. Rezultati akcije bit će objavljeni 19.10.2017. godine na web stranicama svih policijskih uprava i Ministarstva unutarnjih poslova. Od 6 sati u srijedu, 18. listopada 2017., na području cijele RH-a, provodit će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.  Kao i ranijih godina, pozivaju se građani da do 12. listopada 2017., na e-mail adresu zagrebacka@policija.hr dostave lokacije na kojima žele da se nadzire brzina.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA