Vozili smo
  • By: Automania
  • Foto: Hyundai Hrvatska
  • Objavljeno: 26.10.2015 14:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2tDCw8n

VOZILI SMO: Hyundai Tucson, povratak dobro znanog imena Tucson na velika vrata - novi korejski SUV spreman za osvajanje hrvatskog tržišta

Hyundai Hrvatska d.o.o., novi generalni distributer Hyundai automobila za Hrvatsku, predstavio je domaćoj javnosti novo SUV vozilo Hyundai Tucson, čime je označen i novi početak prodaje i servisiranja ovog korejskog proizvođača automobila u Hrvatskoj. Trenutak predstavljanja i početak prodaje u Hrvatskoj ovog atraktivnog SUV-a organiziran je u Hrvatskom zagorju. Predstavljanje je tvrtka Hyundai Hrvatska d.o.o. kao novi generalni distributer Hyundai automobila za Hrvatsku iskoristila kako bi proširila i ojačala prodajno – servisnu mrežu Hyundai vozila u Hrvatskoj. Otvorena su tri nova prodajno-servisna centra u Splitu, Puli i Zagrebu (Sesvete) što će poslije prestanka rada dosadašnjeg zastupnika vlasnicima Hyundai vozila omogućiti nesmetano pružanje servisnih usluga s ciljem osiguranja visoke razine aktivnosti i povjerenja klijenata prema brendu.

Hyundai Tucson, povratak dobro znanog imena Tucson na velika vrata
Hyundai Tucson, povratak dobro znanog imena Tucson na velika vrata

Tucson u ponudi ima tri motora, jedan benzinski i dva dizelska. Benzinski 1,6 Gdi motor razvija 132 KS uz kombiniranu potrošnju od 6,3 l/100km i emisiju ugljičnog dioksida od 147 g/km. Prvi dizelski motor u ponudi je 1,7 CRDi sa 116 KS koji ima potrošnju od 4,6 l/100km (CO2 – 119 g/km). Drugi u ponudi je 2,0 CRDi dizelski motor koji dolazi u dvije snage 136 i 184 KS uz potrošnju 6,1 i 6,5 l/100km. Na raspolaganju su paketi opreme iStart, Edition, iLike, iThink, iLove i iHot.  

Hyundai Tucson - novi korejski SUV spreman za osvajanje hrvatskog tržišta
Hyundai Tucson - novi korejski SUV spreman za osvajanje hrvatskog tržišta

Hyundai na svjetskom tržištu ima rast, a ove rezultate potvrđuje i najnovije istraživanje Interbranda, najveće svjetske agencije za konzultaciju brendova, koja je ponovno potvrdila  ugled Hyundai Motorsa. Hyundai Motor povećao je svoju poziciju među najvećim svjetskim brendovima popevši se na 39. mjesto među najboljim svjetskim brendovima 2015. godine. Zabilježen je rast vrijednosti brenda za 8,5% na rekordne 11,3 milijarde dolara, čime je ova korejska tvrtka sedmi najveći brend u automobilskoj industriji.

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson

Novi Hyundaijev kompaktni SUV, Hyundai Tucson, je u listopadu 2015. osvojio maksimalnih pet zvjezdica od strane nezavisne automobilske organizacije Euro NCAP. Kako kažu u Hyundaiju, novi Tucson spaja eleganciju i robusnost, snagu i preciznost, razum i osjećaje, te nudi brojne sustave pasivne i aktivne tehnologije. Tako Tucson pored sistema održavanja vozila u traci ima mnogobrojne sigurnosne dodatke koji minimiziraju mogućnost nesreće, a neki od njih su samostalno kočenje u hitnim slučajevima koje automatski uključuje kočioni sustav kada je pred vozilom otkriven objekt , također LKAS sustav koji upozorava na  izlazak iz trake, provjera mrtvog kuta dodatnim kamerama, te SLIF sustav koji upozorava vozača o maksimalnoj dozvoljenoj brzini. Hyundai je u Europi prodao preko 1,2 milijuna svojih SUV vozila.

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson

- Kao novi zastupnik imali smo izazovan zadatak u kratkome roku osigurati potrebnu razinu funkcioniranja branda Hyundai na hrvatskom tržištu. Osigurali smo nesmetano pružanje servisnih usluga za sve vlasnike Hyundai vozila u Hrvatskoj, pokrenuli prodaju novih vozila, a otvorili smo i tri nova prodajno-servisna centra. Uglavnom, iz dana u dan, iz tjedna u tjedan vidljive su promjene nabolje. Predano radimo kako bismo opravdali povjerenje koje smo dobili zastupništvom branda Hyundai, automobilskog branda koji u svijetu ima najdinamičniji rast, rekao je Lovre Živković, direktor Hyundai Hrvatska.

Lovre Živković, direktor Hyundai Hrvatska
Lovre Živković, direktor Hyundai Hrvatska

Početak ponude starta modelom Tucson 1,6 Gdi iStart po cijeni od 159.990 kuna, a 10.000 kuna skuplji je Tucson 1,7 CRDi iStart. Tuscon 2,0 CRDi iThink 4WD 136 KS košta 259.990 kuna, a  Tuscon 2,0 CRDi iLove 4WD 184 KS s automatskim mjenjačem košta 299.990 kuna.

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA