Vozili smo
  • By: Davor Kindy
  • Foto: Peugeot Hrvatska
  • Objavljeno: 16.10.2014 14:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2sUDRKK

Novi Peugeot 508 limuzina i karavan - počela prodaja u Hrvatskoj. Zbog nižih emisija i novog obračuna trošarina novi 508 u nekim je verzijama čak jeftiniji od prethodnika

Poslije četiri godine nakon predstavljanja, Peugeot je lansirao novi Peugeot 508 koji je predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu. Imali smo ga prilike upoznati i na hrvatskoj novinarskoj prezentacijiodržanoj u Istri u okolici Motovuna i šumama prepunih tartufa. Novi Peugeot 508 ima novu masku, koja će krasiti sve nadolazeće modele marke, i opremljen je novom opremom poput dodirnog ekrana, kamere za vožnju unatrag i sustava praćenja mrtvog kuta. Također, uvode se ekonomični i učinkoviti agregati poput 2,0 l BlueHDi 150 ks sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem koji s emisijom CO2 od samo 105 g/km, čini najbolju ponudu u segmentu za tu razinu snage motora. Segment D 'grand tourera' segment je u kojem je Peugeot prisutan već puno desetljeća. Ugled marke dugo se temeljio na uspjehu modela iz serija 4 i 5. U 30 europskih zemalja taj segment čini gotovo milijun i pol vozila godišnje, od čega su 45 % limuzine i 55 % karavani. Dostupan kao limuzina i karavan SW od lansiranja početkom 2011. godine, Peugeot 508 postao je predvodnikom modela u segmentu. koji danas čine 50 % prodaje tog segmenta u Europi.

Novi Peugeot 508 limuzina: počela prodaja u Hrvatskoj
Novi Peugeot 508 limuzina: počela prodaja u Hrvatskoj

Gama je 2012. godine proširena modelom Peugeot 508 RXH HYbrid4, posve inovativnom ponudom u segmentu vozila za sve terene. Ono što je tada bila samo niša s tim oblikom karoserije, danas se naglo razvija dolaskom novih modela. U tom se svijetu luksuznih modela Peugeot 508 RXH HYbrid4 još i sad izdvaja: u kombinaciji s dizelsko-električnim pogonskim sklopom, njegov stav za sve terene, univerzalna uporabljivost i učinkovitost u pogledu zaštite okoliša i dalje su jedinstveni u automobilskom svijetu. Nova maska osnovni je dizajnerski element Peugeota 508. Okomitija i odsad s lavom u središtu, jasno odaje počast prethodnicima iz serije 5. Također, novom Peugeotu 508 sprijeda omogućuje uvođenje korporativnog, samopouzdanijeg stila koji podiže status automobila, a primijenit će se na budućim modelima. Poklopac motornog prostora preoblikovan je kako bi postao horizontalniji. Na limuzini je i stražnji dio dodatno profiliran, s preoblikovanim stražnjim branikom koji se odvaja od prtljažnika, i jamči poboljšanu zaštitu. Prema tome, novi je Peugeot 508 u limuzinskoj izvedbi dulji 38 mm, od čega je 16 mm na prednjem prevjesu (jednako je i za SW), a 22 mm na stražnjem. Zbog novog prednjeg kraja na Peugeot 508 RXH bilo je potrebno povećanje od 5 mm na prednjem prevjesu, pa je sada dug 4,83 m.

Unutrašnjost novog Peugeota 508
Unutrašnjost novog Peugeota 508

Na modelima s najvišim paketima opreme (RXH, GT i Allure), prednji je dio vozila prepoznatljiv i po svjetlosnim elementima – prednjim svjetlima, dnevnim svjetlima, pokazivačima smjera i maglenkama − u visokotehnološkoj 100 % LED izvedbi. Prednja se svjetla sastoje od tri modula s po četiri svjetleće diode u svakom, kojima su dodane još tri svjetleće diode izvan svjetla za funkciju osvjetljivanja u zavojima. Osim što je sigurna, brza u radu i štedljiva, ta tehnologija omogućuje fino ugađanje i naglašava mačkast izgled automobila. Male dimenzije i vrlo strukturirane leće naglašavaju posebnost i tehnološki aspekt. S pokazivačima smjera koji se sastoje od četiri svjetleće diode i prate oblik dnevnih svjetala, te svjetlima za maglu ugrađenim u krajeve prednjeg odbojnika kao kromirani umetak, pogled novog Peugeot 508 čini ni manje ni više nego 44 LED dioda. Stražnja svjetla limuzine također su preoblikovana kako bi bila horizontalnija, bez obzira na to gledali li ih sa strane ili izravno odostraga Svako sadržava 36 svjetlećih dioda, poredanih u oblik triju kandža, a kako su obrađena tako da se crvena svjetlost prelijeva, stvaraju vrlo prepoznatljiv, tehnološki svjetlosni 'potpis”.

Novi Peugeot 508 limuzina
Novi Peugeot 508 limuzina

I unutrašnjost je izmijenjena. Instrumentna ploča ima 7'' dodirni ekran kojim se na vrlo intuitivan način upravlja većinom funkcija vozila. Gumbi koji su prečice do glavnih izbornika − navigacije, klima-uređaja, radija itd. − u svakom su trenutku dostupni ispod dodirnog ekrana na središnjem dijelu armaturne ploče. Ugradnja dodirnog ekrana i njegove virtualne komande omogućili su da središnja ploča ima manje gumba, a u središnjoj se konzoli nalazi nov zatvoren pretinac. Postavljena ispred vozača, bogato i sveobuhvatno opremljena instrumentna ploča nadahnuće je pronašla u urarstvu. Nadopunjena je head-up sustavom za prikaz vozačkih i navigacijskih informacija u boji, koje se prikazuju na uvlačivoj polikarbonatnoj pločici. Kvaliteta upotrijebljenih materijala, i obloga i presvlaka sjedala, kakvoća opreme te završne obrade, unutrašnjost novog modela Peugeot 508 postavljaju na vrh segmenta jer je moderna i profinjena, ali ne i razmetljiva.

Novi Peugeot 508 SW (karavan)
Novi Peugeot 508 SW (karavan)

Novi Peugeot 508 uvodi novi Euro 6 benzinski motor: 1,6-litreni THP 165 Stop&Start združen sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem ili novim šesterobrzinskim automatskim mjenjačem EAT6. Zamjenjujući 1,6-litreni Euro 5 THP 156, taj novi motor sa 165 KS ima prednabijanje (twin scroll turbopunjač), izravno ubrizgavanje (200 bara) i stalno promjenjivu usisnu fazu otvaranja i zatvaranja ventila. Premda snažniji za 9 KS, postiže smanjenu emisiju CO2 od 129 g/km (sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem), dok je u prethodnoj generaciji motora ona iznosila najmanje 144 g/km. I dalje je opremljen sustavom Stop&Start s pokretačem motora velike izdržljivosti (STTd), bez obzira na to je li spojen s ručnim ili automatskim mjenjačem. Na početnim modelima benzinsku ponudu upotpunjuje 1,6-litreni VTi 120 Euro 5 spojen sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem.

Novi Peugeot 508
Novi Peugeot 508

Kad je riječ o dizelskim motorima, onima u skladu s normom Euro 5 pridruženi su novi motori koji odgovaraju normi Euro 6. Ove su inačice prenesene iz dosadašnje ponude:
- 1,6-litreni e-HDi 115 ks, dostupan sa šesterobrzinskim ručnim ili pilotiranim mjenjačem. Vrlo štedljiv, u najboljoj inačici emitira 109 g/km CO2,
- 2,0 l HDi 140 ks, sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem,
- 2,2-litreni HDi 200 ks, sa šesterobrzinskim automatskim mjenjačem. U ponudi samo uz GT inačice, posljednja generacija 2,2-litrenog dizelskog motora ima visoku specifičnu snagu (iznad 93 KS/l). Ima jedan turbopunjač s turbinom izrađenom od visokokvalitetnog aluminija, što omogućuje osobito brzo djelovanje zbog male inercije. Mnogo rada obavljenog na prilagodbi motora i automatskog mjenjača i posebnim stabilizatorima omogućilo je novom Peugeot 508 GT visoku razinu performansi uz dojmljivo nisku razinu buke, a da pritom ispušta samo 151 g/km CO2.

Tehnologiju Blue HDi koja ispunjava normu Euro 6 zastupaju dvije učinkovite inačice dostupne od lansiranja novog Peugeot 508.
- 2,0 l BlueHDi 150 ks sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem koji u limuzinskoj i SW izvedbi emitira samo 105 g/km CO2, što ga čini najboljom ponudom u segmentu za tu snagu,
- novi 2,0 l BlueHDi 180 ks s automatskim mjenjačem (EAT6) homologiran je s emisijom CO2 od 111 g/km u limuzini i predstavlja jedan od najboljih kompromisa između snage i potrošnje goriva u segmentu. EAT6, posljednja generacija automatskih mjenjača PSA grupacije, pridonosi vozačkom užitku i uzornoj potrošnji goriva te inačice.

Novi Peugeot 508 limuzina
Novi Peugeot 508 limuzina

Jedinstvena u segmentu, tehnologija HYbrid4 raspoloživa je na limuzini (od sad i u Hrvatskoj) i na modelu RXH. Zbog veće dostupnosti na vozilima Peugeot 3008, 508 i 508 RXH, marka se može podičiti drugim mjestom po prodaji hibridnih vozila u Europi. 2,0 l dizelski HDi motor sa 163 KS i elektromotor sa 37 KS koji pokreće stražnje kotače rade zasebno ili zajedno, o čemu vozač ne treba razmišljati. Četiri načina rada (ZEV, 4WD, Sport i Auto) korisniku nude izvanrednu lakoću uporabe i užitak u vožnji. Također, postignuta je iznimna učinkovitost: homologirana emisija CO2 od 85 g/km, odnosno kombinirana potrošnja goriva od 3,3 l/100 km, što znači da Peugeot 508 Hybrid4 ima najnižu emisiju CO2 i potrošnju u svojem segmentu. Novi se Peugeot 508 za europsko tržište proizvodi u francuskom Rennesu, a za kinesko u Wuhanu. Prodaja je u Europi započela 10. rujna 2014., a novi će se Peugeot 508 u Kini prodavati od siječnja 2015. godine. Prodaja u Hrvatskoj započinje sredinom listopada 2014. godine. zbog nižih emisija i novog obračuna trošarina novi 508 u nekim je verzijama čak jeftiniji od prethodnika. Tako je osnovnom modelu s benzincem od 120 KS cijena pala za 4.600 kuna na 184.278 kuna. Najsnažniji model sa 2.2 litarskim dizelskim motorom od 204 KS i opremom GT košta  315.704 kuna, dok najnižu cijenu ima model s dizelskim motorom od 115 KS koji stoji 181.520 kuna.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA