Tehnika

Kako VW vidi blisku budućnost parkiranja i punjenja – koncept V-Charge, kombinaciju autonomnog parkiranja i sustava punjenja baterija električnog automobila

Volkswagen ima konceptni projekt pod nazivom V-Charge koji je uspješna kombinacija autonomnog parkiranja i sustava punjenja baterija električnog automobila. V-Charge sustav omogućuje vozaču da se doveze do primjerice glavnog ulaza u neki trgovački centar te napusti vozilo. Putem pametnog telefona aktivira sustav autonomnog parkiranja automobila. Tada se vozilu pošalje digitalna karta koja mu pomaže u samonavođenju do praznog parkirnog mjesta.

Ako je istovremeno parkiralište opremljeno sustavom induktivnog punjenja baterija automobila V-Charge sustav će vozilo usmjeriti prema takvom parkirališnom mjestu. Nakon što baterije budu napunjene vozilo će napustiti mjesto za punjenje i otići do običnog parkirng mjesta kako bi se istim punjačem moglo poslužiti drugo električno vozilo. Kada se vozač sprema napustiti spomenuti trgovački centar i sl. jednostavno putem aplikacije pozove vozilo na mjesto na kojem ga je ostavio, a automobil će se sam tamo i dovesti.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA