Vijesti
  • By: Davor Kindy
  • Foto: Zagreb Auto Show
  • Objavljeno: 10.04.2018 08:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2IFL9p6

Zagreb Auto Show 2018: šest dana zabave i adrenalina

Zagreb Auto Show održava se od 10. do 15. travnja 2018. godine, a osim izloženih vozila, organizatori su pripremili nikad veći i zabavniji stručni i show program. Po prvi put na raspolaganju su adrenalinska događanja na 3 poligona:
1. Enduro natjecanje – Otvoreni prostor sjeverno od paviljona 6
2. Poligon automodelara – Otvoreni prostor kod ulaza ISTOK 2
3. Brzi žestoki – Otvoreni prostor kod paviljona 11

ENDURO NATJECANJE / Otvoreni prostor sjeverno od paviljona 6
Po prvi puta na Zagreb Auto Showu održat će se motociklističko natjecanje na sportskim motorima koje se sastoji od više različitih prepreka (drvo, kamen, voda itd). Kvalifikacije se održavaju tijekom petka i subote, a finale je na rasporedu u nedjelju.
POLIGON AUTOMODELARA / Otvoreni prostor kod ulaza ISTOK 2
Svaki dan slobodne vožnje buggy modela na pisti iza paviljona 15.
POLIGON BRZI I ŽESTOKI / Otvoreni prostor kod paviljona 11
Na poligonu Brzi i žestoki očekuju nas 2 natjecanja, 2 vrste pokaznih vožnji za posjetitelje, stunt/kaskaderski show i koncert.
Auto style - natjecanje je statičnog tipa gdje suci ocjenjuju vizualni tuning automobila odnosno uređenje interijera, eksterijera, multimedije, motornog prostora i ukupni dojam te su raspoređeni po kategorijama.
DB natjecanje – okuplja zaljubljenike u vrhunske audio sustave u automobilima. Preciznim mjernim uređajima mjeri se snaga audio sustava u decibelima. Natjecatelji su podijeljeni po klasama ovisno o količini ugrađenih zvučnika i pojačala. Pobjednici nerijetko dosežu rezultate više od impresivnih 155db.
Drift taxi- vožnja posjetitelja na specifičan način i stil vožnje automobilom kojem se kontrolirano „zanosi“ zadnji kraj prilikom vožnje te se vožnja odvija bočno na osnovu postavljenog poligona uz konstantno „paljenje“ guma.
Auto slalom taxi – automobilistička vožnja posjetitelja na tvrdoj podlozi i zatvorenom poligonu gdje se čunjevima označavaju promjene smjerova kako bi vožnja bila zanimljiva i atraktivna od starta do cilja.
Očekuje nas i Stunt show. Stunt je izvođenje akrobacija na motoru. Naš najpoznatiji stunter Dejan Špoljar nastupa u petak u okviru programa Brzi i žestoki, dok će u četvrtak na Stunt show Intercars nastupiti Matija Podhraški. Posjetitelje očekuju grupni nastupi, akrobacije sa jednom, dvije ili čak tri asistentice, za što je potrebno puno hrabrosti, uigranosti i međusobnog povjerenja.
U sklopu događanja Brzi i žestoki u subotu, 14. travnja u 20.00 sati održat će se koncert grupe Opća opasnost.
RITEH RACING TEAM / paviljon 5
Riteh Racing Team je Formula Student tim Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Deset godina rada, tim je uspješno izradio četiri prototipa trkaćih bolida: RRCX, RRC11, RRC2-EVO, RRC3 i RRC4 s kojima je sudjelovao na Formula Student natjecanjima. Na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu u paviljonu 5 predstavljaju se sa dva trkaća bolida: RRC4 (sezona 2017) te novi RRC5. Svi zainteresirani posjetitelji mogu se slikati u navedenim bolidima.
Defile i izložba oldtimera / paviljoni 11a, 11c
Već tradicionalno, 14. travnja održat će se defile starodobnih vozila od Trga bana Josipa Jelačića do Zagrebačkog Velesajma. U paviljonu 11a moći će se razgledati povijesna - starodobna vozila u vlasništvu članova Oldtimerskog kluba Zagreb, a u paviljonu 11c povijesna - starodobna vozila VW Buba kluba Zagreb i kluba „Eppur si muove“ iz Umaga.
„Vlak koji nikad ne kasni“ / izložba - paviljon 11b
Prvi javni prikaz dvije nove makete željeznice na kojima posjetitelji, putem tableta, mogu sami upravljati vlakovima. Lokomotive imaju ugrađene kamere tako da se na ekranu vidi slika koju ima strojovođa tijekom vožnje. Osim navedene dvije makete izložit će i jednu maketu s autićima koji voze na indukcijsku struju. Riječ je o maketi koja je autorski rad maketara iz Backo mini expressa i predstavlja raritet u svijetu maketarstva.
STRUČNI PROGRAM  
talk show, paneli / paviljon 5 - otvorena pozornica
Novost za posjetitelje željnih aktualnih informacija je otvorena pozornica paviljona 5 gdje će se u formi talk showa govoriti o novostima iz svijeta auto industrije:  Jesu li dizelaši 'mrtvi'? - Benzin, hibrid ili struja kao alternativa, Moto putovanja i putopisi - male tajne velikih moto-putopisaca, Motociklisti kao ugrožena skupina u prometu i kako povećati sigurnost? Okrugli stolovi na teme: Čovjek kao faktor sigurnosti cestovnog prometa, Vozilo kao faktor sigurnosti cestovnog prometa, Cesta kao faktor sigurnosti cestovnog prometa, Paneli: Mobilnost za sve, Starost voznog parka u HR, koje su posljedice i kako okrenuti trend?, Automoto sport u Hrvatskoj.
MOBILNOST ZA SVE - TOYOTA Croatia d.o.o.
Toyota će u sklopu projekta Mobilnost za sve omogućiti testne vožnje svojih prilagođenih hibridnih modela za osobe s invaliditetom. U sklopu istog projekta održat će na otvorenoj pozornici u paviljonu 5 panel Mobilnost za sve kako bi se svi zainteresirani više educirali o temi.

Zagreb Auto Show 2018: šest dana zabave i adrenalina
Zagreb Auto Show 2018: šest dana zabave i adrenalina


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA