Tehnika

Znate li kako je ispravno skladištiti gume sa i bez naplataka?

Iako su nas pogodile niske temperature zadnjih dana, zimske gume ćemo uskoro morati zamijeniti ljetnima. Uz standardnu svakodnevnu brigu za gume bitno je znati kako ih pravilno očuvati tijekom toplijih mjeseci (ili ljetne tijekom zimskih dana) pa donosimo nekoliko odličnih savjeta stručnjaka iz najvećeg svjetskog online distributera Delticoma, kod nas poznatiji kao gume.com.hr.

Gume bez naplataka okrenite vertikalno, a ako su sa naplatcima vodoravno
Gume bez naplataka okrenite vertikalno, a ako su sa naplatcima vodoravno

Gume je potrebno pravilno skladištiti kako bi se održala njihova ispravnost, vijek trajanja te kvaliteta materijala, a za to je potrebno držati se ovih nekoliko zlatnih pravila:
- Očistite prašinu, kamenčiće te sol sa guma i naplataka ali ne jakim mlazom vode.
- Tada ih označite onim redoslijedom kojim su bile uklonjene kako biste olakšali postavljanje kada za to dođe vrijeme te ih ne zaboravite rotirati kod sljedećeg postavljanja.
- Odaberite hladnu i suhu prostoriju s prirodnom ventilacijom u kojoj nema tragova benzina, ulja, masti i drugih kemijskih tvari te ih pohranite nekoliko centimetara iznad tla, na primjer na drvenim paletama ali ne zaboravite ih rotirati jednom mjesečno!
- Ukoliko imate gume bez naplataka, okrenite ih vertikalno, a ako su sa naplatcima vodoravno. Ukoliko gume skladištite na otvorenom, potrebno ih je skloniti u hlad te ih prekriti neprozirnom ceradom kako bi bile zaštićene od sunca i vrućine.

Gume sa naplatcima držite vodoravno
Gume sa naplatcima držite vodoravno

Gume bez naplataka okrenite vertikalno
Gume bez naplataka okrenite vertikalno


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA