HR tržište

Znate li koji je zapravo najprodavaniji auto u Hrvatskoj? Privatni kupci najviše cijene Suzuki

Znate li koji je zapravo najprodavaniji auto u Hrvatskoj? Podatke koje dobijemo o novim registracijama automobila u Hrvatskoj su kumulativni i u biti ne predstavljaju realno stanje kod individualne kupnje, jer velika većina prodanih novih automobila su od strane rent-a-cara i velike flote za firme, vladu, izvoz… Prava bitka i stanje tržišta se u biti vidi ako se od ukupne prodaje novih automobila izdvoje samo privatni kupci. Zato smo napravili mini analizu i izvadili podatke o udjelu privatnih kupaca u stvarnom tržištu novih automobila u Hrvatskoj  za prvih šest mjeseci, te Top 30 najprodavanijih modela u istom periodu.

UDIO MARKI NA TRŽIŠTU HRVATSKE  U 6 MJESECI 2017,
UDIO MARKI NA TRŽIŠTU HRVATSKE U 6 MJESECI 2017,

Suzuki je marka automobila koja je najprodavanija privatnim kupcima u Hrvatskoj u prvih šest mjeseci ove godine. Premda je globalno tržište poraslo, istovremeno se udio privatnih kupaca u odnosu na prošlu godinu smanjio, što bi značilo da je broj privatnih kupaca ostao na otprilike istoj razini (samo je tržište poraslo na osnovu flotnih prodaja i izvoza). Drugu godinu za redom Suzuki je na prvom mjestu po prodaji privatnim kupcima, Vitara je i dalje najprodavaniji model u Hrvatskoj, dok je S-Cross četvrti najprodavaniji model privatnim kupcima u Hrvatskoj.

TOP 30 NAJPRODAVANIJIH MODELA U HRVATSKOJ U 6 MJESECI 2017
TOP 30 NAJPRODAVANIJIH MODELA U HRVATSKOJ U 6 MJESECI 2017

Prodaja vozila privatnim kupcima ima posebnu važnost jer su kupci ‘stvarni’ tj. sami biraju i donose odluku o kupnji za vlastiti novac, što je svakako mjerodavnije pr procjeni kupnje od one kada im automobile plaća netko drugi. Suzuki se na hrvatskom tržištu odlično ‘usidrio’ te pruža jako dobar omjer uloženog i dobivenog, a iz podataka Promocije Plus jasno je da su to i kupci prepoznali.

Privatni kupci najviše cijene Suzuki
Privatni kupci najviše cijene Suzuki


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA