Vijesti

Sporni VW dizelaši ni nakon provedenih prilagodbi ne ispunjavaju zahtjeve eko testova?

Repovi VW dieselgatea i varanja na ekološkim testovima dizelskih motora još se povlače. I dok su kupci spornih automobila u SAD-u došli i do financijske zadovoljštine, te je VW od američkih kupaca natrag otkupio automobile, a dijelom ih novčano obeštetio, europski kupci spornih automobila nisu dobiti ni eura nadoknade. Eto i to je europska pravda o kojoj nam toliko trube, a da istina bude još više poražavajuća saznaje se kako je EU cijelo vrijeme znala kako Volkswagen vara na ekološkim testiranjima, a nije ništa poduzela.  
Europska komisija i članice EU znale su više od desetljeća prije izbijanje afere VW-a u SAD-u oko varanja ekoloških testova, te kako su emisije štetnih plinova iz VW dizel motora puno veće u realnim uvjetima korištenja nego u laboratorijskim uvjetima. To je zaključak Europskog parlamenta koji se bavio tim problemom. Podsjetimo VW je u SAD-u morao platiti kaznu u iznosu od 4,3 milijarde dolara i još kupcima dati odštetu u iznosu od 15 milijardi dolara. U Europi neće VW platiti ni eura. I poslije svega, kako EU uopće vjerovati u bilo kojem slučaju?
VW je 2015. godine priznao da je približno 11 milijuna automobila diljem svijeta opremio uređajima koji omogućuju 'varanje' na laboratorijskim provjerama razina štetnih plinova, ali i emisiju i do četiri puta većih količina štetnog dušikova oksida tijekom stvarne vožnje od dozvoljenih razina.

Sporni VW dizelaši ni nakon provedenih prilagodbi ne ispunjavaju zahtjeve eko testova?
Sporni VW dizelaši ni nakon provedenih prilagodbi ne ispunjavaju zahtjeve eko testova?

Na spornim automobilima sustav za pročišćavanje ispušnih plinova sustavno se deaktivirao kada bi vanjska temperatura pala ispod stanovite razine. Po važećim europskim normama takav mehanizam dopušten je samo ako omogućuje da se spriječi nesreća ili oštećenje motora. Zato je njemačka vlada tražila od proizvođača da izmijene taj mehanizam, radi čega se ti automobili moraju povući ili popraviti kako bi prošla na aktualnim eko testovima. Kako bi se ispravile nepravilnosti u razini ispuštanja ispušnih plinova provedena je prilagodba dizelskih motora koja se sada pokazala neučinkovita, na što su već ranije upozoravali sami proizvođači takvih dizelskih motora.
Iako su emisije manje u odnosu na one prije prepravaka, veće su od dopuštenih razina u Australiji, dodaje u priopćenju AAA (Australsko automobilsko udruženje), koja je vodila testiranja u suradnji s međunarodnim automobilskim udruženjem (FIA). Tako iz Australije dolaze rezultati kako sporno diezelsko VW vozilo troši i do 14 posto više dizela nakon prilagodbe, kao i da i dalje emitiraju preko 400 posto više štetnih plinova nego što pokazuju u laboratorijskim testovima.
Na te tvrdnje reagirao je sam VW, koji je objavio kako odbacuju takve usporedbe, istaknuvši kako je njemački regulator KBA odobrio doradu softvera i da popravljena vozila udovoljavaju europskim, ali i australskim standardima o emisijama. Isto tako automobilska udruženja u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj testirala su prepravljena dizelska vozila i smatraju kako je problem riješen.
Skandal je VW dosad koštao više od 25 milijardi eura u obliku kazni, nagodbi i odšteta, a neki od njegovih izvršnih direktora su osuđeni ili su završili u zatvoru.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA