Green car

Električni Kia Niro EV s dosegom od 450 km

Kia je nedavno na sajmu električnih vozila na korejskom otoku Džedžu razotkrila novu električnu varijantu modela Niro. Sportski i svestran Niro EV, koji kombinira užitak u vožnji s atraktivnim dizajnom i upotrebljivošću, spreman je za novo poglavlje ekološki prihvatljivijih kompaktnih sportskih terenaca. Niro EV, plod zajedničkog rada Kijinih dizajnerskih centara u Kaliforniji i Namyangu (J. Koreja) utjelovljava praktičnost i privlačnost kompaktnog sportskog terenca elegantne, aerodinamične karoserije i suptilno izdvojenim površinama.

Moderan vanjski izgled inspiriran čistim i hi-tech crtama
Moderan vanjski izgled inspiriran čistim i hi-tech crtama

Niro EV, u siječnju premijerno predstavljen kao koncept na sajmu zabavne elektronike u Las Vegasu, donosi ekskluzivnu masku motora, futurističke otvore za protok zraka i LED dnevna svjetla u obliku strjelica. Inspiriran Kijinim čistim i high-tech crtama konceptnog vozila, vitkim izgledom i uskim staklenim površinama naglašava elegantan profil i nudi više prostora za mišičave blatobrane Nira EV. Nira EV pokreće Kijin električni pogon nove generacije, koji koristi nove proizvodne tehnologije, namijenjene Kijinim električnim vozilima. Niro EV, opremljen snažnim litij-polimerskim baterijskim sklopom kapaciteta 64 kWh, moći će prijeći više od 450 km s jednim punjenjem (kada je opremljen većim baterijskim sklopom) po WLTP ciklusu – radi se o ciklusu po kojem će model biti homologiran, ili do 350 km kada je opremljen s baterijskim sklopom kapaciteta 39,2 kWh.


Novi Kia Niro EV obećava doseg od 450 km s jednim punjenjem
Novi Kia Niro EV obećava doseg od 450 km s jednim punjenjem

Niro EV predstavlja značajne korake, koje je Kia prošla u posljednjih nekoliko godina s ciljem nuditi udobna, zabavna vozila, koja voze u mobilnost s nultim emisijama ispušnih plinova. Prodaja Nira EV kreće u drugoj polovici godine u Južnoj Koreji, dok ga kod nas i širom Europe očekujemo početkom 2019.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA